© AZ Sint-Elisabeth Zottegem

© AZ Sint-Elisabeth Zottegem

    Dr. Bart Houthoofd            &            Dr. Silvia Van Damme


                                        Kinderartsen 0499 / 38.37.32


Beide kinderartsen vatten hun studies geneeskunde aan in oktober 1996 en verkregen het diploma van arts in de geneeskunde aan de UGent in juni 2003. Bij het begin van hun studies kenden de beide artsen elkaar eigenlijk niet, want Dr. Houthoofd kende Moorsleedse roots en Dr. Van Damme was woonachtig in het Oost-Vlaamse Heusden, maar daar kwam vrij snel verandering in. Beide artsen werden in een groepje van 4 beste vrienden tijdens hun 7 jaar lange en toch zware opleiding waarin vriendschap, studietips en plezier gedeeld werden uit een toen gigantische groep van 600 studenten die allen de opleiding tot arts wilden volgen. 

Na hun afzwaai als arts ontdekten beide artsen dat hun hart en interesse overduidelijk lag bij de jongsten onder ons. In 2003 vatten ze samen de opleiding in de Kindergeneeskunde aan. Dr. Houthoofd doorliep zijn opleiding in het CHR Namur en het UZ Gent. Dr. Van Damme bekwaamde zich verder in het AZ Sint-Jan te Brugge en eveneens in het UZ Gent. Nog eens 5 jaar verder verkregen beide artsen het diploma van Arts-Specialist in de Kindergeneeskunde in 2008 aan de UGent.

Ondertussen waren de levens van beide kinderartsen zodanig met elkaar verweven, privé en professioneel, dat beide kinderartsen hun hart niet alleen aan de kindergeneeskunde verpand hadden, maar vooral ook aan elkaar.

Een huwelijk volgde met 4 prachtkinderen tot gevolg, namelijk Anna, Jules, Simon en Martha... samen vormen ze een warm nest in een heerlijke thuis, met ernaast ook nog eens een bloeiende kinderartsenpraktijk in het mooie landelijke Balegem! 

Verder zijn de beide kinderartsen ook verbonden aan het regionale ziekenhuis AZ Sint-Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem, waar ze deelnemen aan het wachtsysteem voor pediatrie en consultaties aanbieden.

In de schaarse vrije tijd die er is vinden we hen vaak buiten terug op een lange wandeling met de kids, genietend van de natuur en elkaar en al het moois dat deze landelijke streek ons te bieden heeft.

Dr. Houthoofd leest en reist graag, is een fervent fietser en geniet graag van een lekker etentje met vrouwlief.

Dr. Van Damme geniet eveneens van lezen en reizen, wandelen, kokerellen en bakken, en sluit graag de avond af met een prachtige zelfgezongen aria of een deuntje op haar saxofoon, gitaar of piano, mijmerend en reikhalzend naar wat de volgende dag voor moois brengen zal... !